Afbeelding
zaterdag 15 februari 2020, 10:00

Buitenaardse gezelligheid tijdens Kindermiddag in ’t Vosse-ol

NIEUW-VOSSEMEER - Terwijl buiten de storm om het gebouw raasde was het in de Vossenburcht een gezellige boel tijdens de eerste kindermiddag van Carnavals Vereniging ’t Vosse-ol. Deze kindermiddag, opgezet door de kindercommissie, was een echte doe middag voor de kinderen. Van samen een vlag maken, om mee te geven met de ruimtemissie van ’t gevolg, tot het versieren van eierkoeken. Het werd een dolle boel.

Uiteindelijk hadden alle jongeren hun Astronauten diploma verdiend tijdens deze Buitenaardse spelmiddag. De zes kandidaten voor het jeugdgevolg presenteerden zich vervolgens op leuke wijze. De jury, bestaande uit jongeren die zelf ooit in het jeugdgevolg hadden gezeten, had een zware middag om uit de zes kandidaten de vier beste te kiezen.

BuitenAarts

Melledy, een van de kandidaten had een leuke vraag aan het publiek:  “Wat krijg je als je mij buiten zet?” Het antwoord:  “Buiten-Aarts”.  (haar achternaam is Aarts).  Na het veelvuldig dweilen en lopen van polonaises met muziek van Vosmurs Kabaol en de Vosseblaozers, was de jury eruit. De grote hofhouding kon het publiek voorstellen aan het nieuwe jeugdgevolg voor het carnaval van dit jaar. Prinsesje is nu Fleur van Halum, Narreke Carsten van Treijen, Politiemanneke Ricky Musters en Boerinneke Melledy Aarts. 
Zij werden meteen ingewijd met een afgewaaide tak van een boom, goed gesopt in Vosmeers kraanwater. Dat belooft veel leut de komende weken . . .

Foto’s: Niek Perdaems © 2020
Door: Niek Perdaems

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant