Afbeelding
woensdag 5 februari 2020, 15:00

Vreemd of oud geldactie van Lions

STEENBERGEN – Na een succesvolle actieperiode waarin inwoners opgeroepen worden om oud geld of buitenlands geld te doneren voor oogoperatie in derde wereld landen is de inzamelzuil dit keer geplaatst bij Primera in de Kaaistraat. De diverse Lionsclubs hebben in ons land zo’n vijftig inzamelzuilen staan.

In Steenbergen beheert Lions club Steenbergen zo’n zuil en de Lions zorgen ervoor dat de opbrengst van de actie geheel ten goede komt aan het bekostigen van staaroperaties. Inclusief de premie die Wilde Ganzen vervolgens verstrekt – ze dragen 50 % van de opbrengst bij - heeft de actie landelijk in 2019 135.000 euro opgebracht. In de afgelopen jaren bracht ‘Fligth for Sight’ al 844.000 euro op. Hiermee werden 50.000 staaroperaties mogelijk. Lions Steenbergen roepen inwoners op om hun overtollig vreemd geld en oud geld te doneren.

Waardepuntopbrengst

Ze danken meteen Coop Kruisland, Spar Nieuw-Vossemeer, Albert Heijn Achterberg en Albert Heijn Dinteloord voor hun medewerking aan de jaarlijkse inzamelingactie van Douwe Egberts waardepunten. Dit keer zijn er 200.000 koffiepunten ingezameld. En dat betekende 400 pakken koffie voor de regionale voedselbank ‘Goed Ontmoet’. Natuurlijk is er ook een bedankje voor alle gulle gevers.

Uit de Steenbergse Courant