Afbeelding
donderdag 23 januari 2020, 13:00

Lions-cheque van vierduizend euro voor Stichting Ankie

STEENBERGEN – Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Lions Steenbergen e.o. die op donderdag 9 januari in de Wallevis werd gehouden blikte Lions-president van dit jaar Maria von Banniseht terug op de afgelopen periode. Een hoogtepunt daarin was de kerstmarkt in de Gummaruskerk die eind vorig jaar voor de tiende maal werd georganiseerd. De opbrengst daarvan zorgde voor een aandeel in de donatie die de Lions konden doen aan Stichting Ankie.

Voorafgaand aan deze kerstmarkt had reeds een intensieve sponsorwerving plaatsgevonden. Aangevuld met de opbrengst van de catering die de Lions-partners tijdens de kerstmarkt verzorgden, die van de loterij en de donaties tijdens het Lions kerstgala plus de kerstman-actie die de hoofdsponsor firma Overbeeke tijdens de kerstmarkt op touw had gezet kwam er een bedrag van 4000 euro beschikbaar voor het goede doel: Stichting Ankie.

Maxima Centrum

De cheque werd dankbaar in ontvangst genomen door Shirley van Overveld, moeder van Ankie. Haar dochter overleed op 13 jarige leeftijd op 5 februari 2010 als gevolg van de ziekte kanker. Shirley richtte ter nagedachtenis aan haar in 2011 de stichting op. In de afgelopen jaren heeft stichting Ankie tal van organisaties die zich bezighouden met kankerbestrijding ondersteund. De donatie van de Lions gaat naar het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant