Afbeelding
maandag 13 januari 2020, 12:04

Nieuw poortbord opent jubileumjaar NVS symbolisch

NIEUW-VOSSEMEER – Gistermiddag, zondagmiddag 12 januari – onthulden het oudste lid van NVS Peet Uijtdewilligen en het jongste lid Thijmen Aarts samen met burgemeester Ruud van den Belt het nieuwe bord dat de toegangspoort tot de voetbalvelden siert. Deze handeling stond symbool voor de opening van het jubileumjaar waarin de Nieuw-Vossemeerse Sportvereniging 75 jaar wordt.

Het feestprogramma

Voorafgaand aan deze onthulling gaf Luuk Hommel na het openingswoord door voorzitter Ron Bosters een toelichting op het programma dat de jubileumcommissie NVS75 heeft opgesteld. Deze commissie bestaat uit Jorg de Jong, Maikel Baten, Rik van Hoek, Marieke Zwagemaker, Sonny van Geel, Jikke de Jong en Luuk Hommel. Het zevental begon half vorig jaar met het bedenken van jubileumactiviteiten. “Daarbij hebben we gekeken naar eerdere evenementen die bij vorige jubilea succesvol waren. Op vrijdag 10 april staat een bezoek gepland aan de wedstrijd NAC Breda tegen FC Eindhoven en dan nemen we ook een kijkje in het NAC-museum. Ook voor de jeugd hebben we een dergelijk feestprogramma onderdeel. Dat wordt vermoedelijk een wedstrijd van Jong Oranje of van de Oranje Leeuwinnen”, zo hield Luuk Hommel de bezoekers van de NVS nieuwjaarsreceptie afgelopen zondagmiddag voor.

Voetbalplaatjesactie

Een andere activiteit in het jubileumjaar wordt de voetbalplaatjesactie die samen met de SPAR Prop wordt opgezet. Daarbij gaan alle NVS-spelers op de foto. Echt feest wordt er gevierd in het weekend van 15 oktober. Dat is namelijk de dag waarop NVS in 1945 werd opgericht. Die dag is er een receptie met een reünie. Op vrijdag 16 oktober is er in samenwerking met basisschool Merijntje een grote sport- en speldag. De oud-voetballers Glen Helder en Sjaak Polak zullen naar Nieuw-Vossemeer komen. Op zaterdag 17 oktober is er een voetbalclinic voor de jeugd van NVS en ’s avonds een feestavond met de bekende formatie Cover Up uit Dongen.

NVS-dag

Zondag 18 oktober is bestempeld als de NVS dag voor alle leden. Het idee is om oud-NVS voetballers een wedstrijd te laten spelen. Die dag wordt ook de trekking verricht van de NVS jubileumloterij. Marcel Elsevier gaat hiervoor de loten verkopen.

Eerste huldiging jubilarissen

Zondagmiddag werden in de NVS kantine ook vijf jubilarissen gehuldigd. Veertig jaar lid zijn Arno Koolen (kon niet aanwezig zijn) en Ruud van den Beemd. 25 jaar lid zijn Marjolijn Ras, Dick van der Maas en Nadia van Geel. Voorafgaand aan de huldiging toonden Ron Bosters en Rien van Gurp hun dichtkunst.

Feestelijk woordje

Ook burgemeester Ruud van den Belt sprak een feestelijk woordje. Hij stelde het geweldig te vinden dat binnen een jaar na het beëindigen van de oorlog al initiatief in Nieuw-Vossemeer werd genomen tot de oprichting van een voetbalclub. Een club die zich goed ontwikkelde maar ook de hechte samenhangende club van weleer is gebleven. “In de afgelopen jaren is NVS bijna altijd 5e klasser geweest, op een periode tussen 1961 en 1965 na, die de club in de vierde klasse doorbracht. “Nu staan jullie op de derde plek. Dus wat houdt jullie tegen om er voor te zorgen dat ik jullie aan het eind van het seizoen de kampioensschaal kan uitreiken”, zo vroeg de burgervader zich af. Die vraag werd met luid gejuich begroet.

tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant