Afbeelding
zondag 24 november 2019, 15:00

IJsfestijn Steenbergen beleeft eerste lustrum

STEENBERGEN – “Het wordt dit jaar weer een prachtig en plezierig IJsfestijn”, zo is de overtuiging van IJsfestijn-voorzitter Julien van Meer. “We hebben dit inmiddels vijfde festijn voorbereid met een fijn team dat goed op elkaar is ingespeeld. En ook de vrijwilligers – in aantal overigens weer groter is dan vorig jaar – zijn enthousiast en zeer gemotiveerd om er weer een mooi evenement van te maken”. Het IJsfestijn opent op zaterdag 7 december en er kan tot en met zondag 5 januari worden geschaatst.

Het IJsfestijn-team is het hele jaar rond al met de organisatie van het evenement in de weer. “Vanaf augustus vergaderden we wekelijks”, aldus de voorzitter. Op 2 december wordt de tent opgebouwd. Ook dit jaar op het parkeerterrein aan de Westdam. “Dat is ook de enige plek om het IJsfestijn in het centrum te kunnen houden met een tent van deze omvang”. Die tent is 40 meter lang en 15 meter breed en geeft ruimte aan een ijsbaan van 14 x 25 meter. “Dit jaar hebben we de verlichting van de baan sfeervol veranderd. En ook de foyer is anders ingericht en zal meer sfeer hebben. Dit dankzij onze sponsoren en vrijwilligers, die alle lof en dank verdienen”.

Ook Elsa komt weer

Het IJsfestijn wordt zaterdagmiddag 7 december om 14:00 uur officieel geopend door een vertegenwoordiger van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Steenbergen. Meteen na deze opening kan er worden geschaatst.
Ook dit jaar zijn er bijzondere activiteiten. Wederom komt Elsa uit Frozen naar het IJsfestijn. Dat is op zondagmiddag 8 december. Er worden curlingwedstrijden gehouden en de organisatie heeft dit jaar Open Curling gekoppeld aan de Curling voor sponsoren. Hiervoor zijn al flink wat aanmeldingen, dus ook dat belooft een gezellig evenement te worden. De data voor de Curling zijn 12 en 19 december en 3 januari.

1100 basisscholieren

“We ontvangen in de eerste twee weken van het IJsfestijn nog meer basisscholen dan andere jaren. Een gedeelte komt uit de gemeente Steenbergen – alle basisscholen – en het andere gedeelte komt uit Tholen. In totaal maar liefst 1100 kinderen”, aldus een tevreden voorzitter. “We zijn elke dag geopend van 9:00 uur ’s ochtends tot 9:00 uur ’s avonds. Wanneer er evenementen worden georganiseerd dan zijn er andere openingstijden”.

Foto’s: vorig jaar zorgden de IJsfestijn organisatie er met vele vrijwilligers voor dat het IJsfestijn wederom een succes was. Ook toen werd de IJsbaan opgebouwd op het parkeerterrein aan de Steenbergse Westdam.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant