woensdag 9 juli 2014, 13:07

Marianne de Jong neemt afscheid van Maria Regina

STEENBERGEN – Een kleuterjuf in hart en nieren heeft vandaag afscheid genomen van Maria Regina. Maar liefst 43 jaar ontfermde Marianne de Jong zich over de kleintjes, die onder haar hoede alle tijd en ruimte gekregen om kind te zijn. ,,Het grote voordeel van werken met kleuters vind ik dat je nog niet aan allerlei lesmethodes bent gebonden, hoewel dat op veel scholen wel steeds meer aan de orde komt.’’

Vier oud-collega’s verwelkomden Marianne – van oorsprong afkomstig uit Kruisland maar inmiddels al tientallen jaren woonachtig in Oud-Gastel – vanmorgen bij de voormalige Jacinta-kleuterschool in de Ram van Hagedoornstraat, waar de nu 63-jarige juf haar loopbaan begon.

Met een cabrio ging het vervolgens richting Maria Regina, voor een hartelijke ontvangst door alle leerlingen en medewerkers van de basisschool. Gedurende de ochtend, maakte Marianne – in gezelschap van haar drie dochters en kleinzoon Revan – een ‘ererondje’ langs alle groepen, die haar ruimhartig bedeelden met bedankjes, tekeningen en cadeautjes.

Veel kinderen wilden graag weten wat de kleuterjuf met de vrije tijd gaat doen die zij in overvloed krijgt. ‘Ik ga heel graag op vakantie’, luidde het antwoord. ,,En ik zal jullie allemaal enorm missen, maar kom zeker nog wel eens terug om te kijken hoe het met jullie gaat,’’ beloofde ze.

Het afscheid van Marianne de Jong werd vanmiddag besloten met een receptie. 

Uit de Steenbergse Courant