maandag 5 augustus 2013, 17:42

Verbouwing Lindenburgh naar louter eenpersoonskamers op til

STEENBERGEN – Stichting tanteLouise-Vivensis is druk aan het ‘rekenen en tekenen’ om in De Lindenburgh alleen nog maar eenpersoonskamers onder te brengen. Het verpleeghuis telt negentig bewoners, van wie er nu zestig in een eenpersoonskamer verblijven en dertig een tweepersoonskamer delen.

Dat laatste vinden de meeste mensen tegenwoordig niet zo prettig meer, zegt directeur Jef Pelgrims van tanteLouise-Vivensis. Vandaar de grote wens van de zorginstelling om De Lindenburgh drastisch te verbouwen, zodat alle cliënten voortaan een (grotere) eenpersoonskamer hebben.

Pelgrims: ,,Voorlopig zijn we er ruimtelijk en financieel echter nog niet uit, maar we willen wel zo snel mogelijk duidelijkheid hierover. Het moet architectonisch verantwoord zijn, je kunt bijvoorbeeld niet zomaar een verdieping bovenop De Lindenburgh zetten. En de plannen dienen uiteraard betaalbaar te zijn.’’

Het streven is nadrukkelijk om de verbouwing op de huidige locatie te realiseren. Mocht dat absoluut niet blijken te kunnen, dan overweegt tanteLouise-Vivensis een deel van het verpleeghuis (dertig zorgplaatsen) op een andere plek in de kern Steenbergen te vestigen.

Uit de Steenbergse Courant