dinsdag 23 april 2013, 15:57

De Lindenburgh vereerd met koninklijk bezoek

STEENBERGEN - Net voordat de topdrukte rond de troonswisseling begint, zagen koningin Beatrix, haar opvolger Willem-Alexander en zijn wederhelft Máxima vanmiddag nog even kans om De Lindenburgh met een bezoek te vereren.

In het verpleeghuis is een complete Oranjeweek op poten gezet om de inhuldiging van het nieuwe koningspaar te vieren. Gisteren was er een liedjesavond, elke dag wordt er wel wat Oranje-lekkers geserveerd, vrijdag komt de oranjebitter op tafel en komende maandag staat er tot besluit een spelletjesmiddag op het programma.

Het hoge bezoek van vanmiddag, bedoeld voor zowel de vaste bewoners als de bezoekers van de dagbehandeling, spande echter wel de kroon.

Mevrouw Blankespoor was bereid gevonden om in de huid van hare majesteit te kruipen, een rol die prima bij haar bleek te passen. ,,Mijn voorletters zijn dan ook H.M.,’’ vertelde de gelegenheids-Beatrix. Bovendien komt mevrouw Blankespoor oorspronkelijk uit Wasseneer, met als gevolg dat zij het stemgeluid van de koningin uitstekend wist te benaderen.

Lindenburgh-medewerker Jesper Antonissen en stagiaire Nancy Jürgens vervulden eveneens met verve de rollen van Willem-Alexander en Máxima. Alle aanwezigen konden met het drietal op de foto en iedereen kreeg een ‘ridderorde’ opgespeld.

Uit de Steenbergse Courant