donderdag 6 december 2012, 15:09

Schapenput De Heen gaat ook Steenbergse jachthaven beheren

STEENBERGEN – Jachthaven De Schapenput uit De Heen gaat vanaf 1 januari ook het beheer voeren over de jachthaven in Steenbergen. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten op basis van de aanbesteding voor het havenmeesterschap, waarvoor uiteindelijk vier serieuze kandidaten waren.

De Schapenput was de op één na laagste ‘bieder’ en brengt de gemeente 52.500 euro in rekening. De Schapenput scoorde het hoogst als het gaat om ervaring, lokale kennis en kennis op het gebied van recreatie.

,,Het spreekt voor zich dat we erg blij zijn met dit goede nieuws,’’ reageert eigenaar Cees de Neve desgevraagd. ,,Anders hadden we niet ingeschreven. We gaan nu snel aan de slag om de bemensing verder te regelen en ons uitgangspunt is natuurlijk dat we in Steenbergen dezelfde kwaliteit gaan leveren als in De Heen.’’

Voorzitter Corné Hagenaars van Watersportvereniging StadHaven vindt het jammer dat het havenmeesterschap niet aan ‘zijn’ club is toegewezen. ,,Wij hadden het aanvankelijk voor veel minder geld willen doen, met behulp van onze leden, maar de gemeente stelde belachelijk hoge eisen. Op jaarbasis moet er bijna 2600 uur een havenmeester aanwezig zijn. Dat levert veel te hoge kosten op. Ook moet er 365 dagen per jaar, 24 uur per dag een piketdienst zijn, terwijl er in de wintermaanden niks te doen valt in de jachthaven. Ik vind het knap dat een ondernemer dit aandurft. We gaan het verdere proces nauwlettend volgen, maar hebben overigens wel vertrouwen in De Schapenput hoor. De haven in De Heen ligt er namelijk heel netjes bij.’’

Het havenmeesterschap wordt vooralsnog maar voor één jaar verleend, in afwachting van de verdere ontwikkelingen rondom de jachthaven, die de komende jaren een grondige oppepper moet krijgen.

Uit de Steenbergse Courant