donderdag 27 maart 2014, 10:43

Steenbergse Wielerronde keert terug op het oude nest

STEENBERGEN – De herinrichting van de binnenstad noopte de Stichting Wielercomité Steenbergen de afgelopen jaren om uit te wijken naar bedrijventerrein Reinierpolder I, maar zondag 6 april keert de Steenbergse wielerronde – die dan zijn 71ste editie beleeft – weer terug in het inmiddels compleet vernieuwde centrum.

Het vertrouwde parcours - Grote Kerkstraat, Kerkplein, Kruispoort, Binnenvest, Oostdam, Westdam, Kromme Elleboog, Kaaistraat – met start en finish ter hoogte van de Markt wordt dan in ere hersteld. Vanaf 9.30 uur komen in het stadshart alle zeven jeugdcategorieën aan bod, met als plaatselijke favorieten Evi Jongenelen (categorie 3), Sanne Jongenelen (categorie 5), Melroy Krebbekx en Gianni Pavone (beiden categorie 6).

Het programma van de wielerronde wordt om 14.45 vervolgd met de wedstrijd voor de junioren, die in 46 ronden een afstand van 65 kilometer afleggen. Ter afsluiting van het sportieve evenement strijden vanaf 16.30 uur de Amateurs A/Masters om de hoogste eer, met in het peloton Steenbergenaar Arco Dikhoorn, die er voor eigen publiek allicht alles aan zal doen om in de voorste gelederen te finishen. 

Uit de Steenbergse Courant