woensdag 22 oktober 2014, 19:49

Kunstgrasveld vv Steenbergen officieel in gebruik genomen

STEENBERGEN – Een half jaartje geleden hing het allemaal nog aan een zijden draadje, zo stak ook wethouder Cors Zijlmans niet onder stoelen banken, vanavond bij de officiële opening van het kunstgrasveld bij vv Steenbergen, op het gemeentelijk sportpark aan de Seringenlaan. Onder grote publieke belangstelling en op de feestelijke klanken van dweilband ‘t WorNiks lieten jeugdleden vanuit de middencirkel ballonnen op, waarna de A1 van de thuisclub aftrapte voor een wedstrijd tegen de B1 van NAC Breda.

Behalve Zijlmans namen ook de kersverse voorzitter Wim Roovers van vv Steenbergen en voorzitter Wil Knop van de accommodatiecommissie van de vereniging kort het woord bij de openingsactiviteit van het ‘hoofdjeugdveld’, want zo wordt de kunstgrasmat beschouwd.

Vooral de jeugd moet er gebruik van kunnen maken en niet langer geconfronteerd worden met afgelastingen, omdat de velden onbespeelbaar zijn, zoals tot en met afgelopen seizoen veelvuldig het geval was.

Jarenlang pleitte vv Steenbergen dan ook bij de gemeente voor een kunstgrasveld. Dat verzoek leidde bij herhaling tot politieke discussies, zonder het door de club gewenste resultaat. Kort voor de zomer kwam er alsnog witte rook vanuit de raadszaal van het gemeentehuis, waarna de klus in slechts zes weken tijd nagenoeg helemaal geklaard werd, inclusief nieuwe lichtmasten, ballenvangers, omheining, inklapbare doeltjes en bestrating rondom het veld. Dat er binnen het afgesproken budget zoveel mogelijk bleek, lag niet in de laatste plaats aan de inzet van de nodige vrijwilligers.

Uit de Steenbergse Courant