vrijdag 19 april 2013, 07:55

Fusie tussen twee grootste opppositiepartijn in Steenbergse raad

STEENBERGEN - GB/Dé Lokale Partij en Door!, de twee grootste oppositiepartijen in de gemeenteraad, gaan fuseren en doen onder de nieuwe naam Gewoon Lokaal! mee aan de verkiezingen van maart volgend jaar.

Dat hebben de besturen van beide partijen, met instemming van hun leden, besloten. Fractievoorzitter Cors Zijlmans van GB/Dé Lokale Partij wordt lijsttrekker van Gewoon Lokaal!, de tweede plaats op de kieslijst is voor fractieleider Wilma Baartmans van Door!

Als de ‘nieuwe’ partij in de coalitie komt, wat nadrukkelijk het streven is, wil Zijlmans graag wethouder worden. Deze functie bekleedde hij in het verleden ook al, hetzelfde geldt overigens voor Baartmans. De twee kopstukken zaten van 2008 tot 2010 samen in het college.

Gewoon Lokaal beoogt een duurzame en sociale(re) koers en wil dicht bij de burgers staan. ,,Ook de stoeptegel moet terug in de plaatselijke politiek,’’ stellen Zijlmans en Baartmans. Hun samenwerking ligt voor de hand, vinden zij. ,,We zijn het nu al veel vaak eens over de meeste onderwerpen.’’

Verder staat de eigen identiteit van de verschillende kernen hoog in het vaandel van de partij, die met de fusie ook de versnippering in de Steenbergse politiek wil tegengaan.

In de Steenbergse Courant van vandaag kunt u uitgebreide artikelen lezen over dit nieuws.

Wilma Baartmans en Cors Zijlmans, de kopstukken van Gewoon Lokaal!

Uit de Steenbergse Courant