dinsdag 21 oktober 2014, 11:41

Hans Oerlemans afgezwaaid als voorzitter van RPS

STEENBERGEN - ,,Ik heb dit met veel inzet en plezier gedaan, maar na vijf jaar vind ik het voldoende geweest. Wel blijf ik nog betrokken bij onze vereniging via de werkgroep Het Nieuwe Winkelen en het Evenementenplatform,” zo sprak Hans Oerlemans de ledenvergadering toe bij zijn afscheid als voorzitter van het Retail Platform Steenbergen. Er is nog geen opvolger voor hem gevonden.

Oerlemans memoreerde de gang van zaken vanaf 15 oktober 2009, zijn moment van aantreden. ,,Ik ben tijdens de crisis gestart en in de afgelopen periode hebben diverse werkgroepen het levenslicht gezien. Zo zijn nu een 35-tal van onze leden actief om het winkelgebeuren in Steenbergen aantrekkelijk te houden. Ons ledenbestand verdubbelde haast, van 40 naar 77 leden. Door het project StadHaven zijn we fysiek klaar voor de toekomst, het gereedkomen van de A4 maakt onze bereikbaarheid groter en de herinrichting van de haven, die binnenkort van start gaat, maakt Steenbergen nog aantrekkelijker.”

‘Hartelijk dank voor je inzet en dat je de club zo goed bijeen gehouden hebt’

Kees de Bruin van de Hema sprak namens alle leden een dankwoord uit aan het adres van Hans Oerlemans, voorheen mede-eigenaar van het gelijknamige modehuis. ,,We hebben elkaar in de afgelopen jaren nog beter leren kennen, omdat we vaak samen optrokken bij zaken die van belang zijn voor ons winkelgebied. Jij bent in deze periode altijd aan het front bezig geweest en slaagde er in om de gelederen gesloten te houden.’’

,,Je hebt het spel – want dat is het in feite – goed gespeeld en er zijn in de afgelopen periode belangrijke zaken gerealiseerd. Daarbij was het steeds geven en nemen. Hartelijk dank voor jouw inzet en voor het feit ook dat je de club zo bijeen hebt gehouden. Want we hebben elkaar immers nodig en moeten het ondernemen in Steenbergen samen doen.” 

Wel twee nieuwe bestuursleden, maar nog geen nieuwe voorzitter

Naast het feit dat de vacature voor het voorzitterschap nog open staat, werd maandagavond het bestuur versterkt met de komst van twee nieuwe leden: Dasja Abresch en Roxane Lopez-van Kuik Beide dames beschikken ondernemerservaring en bovenal de ambitie om hun kennis en kunde in te zetten voor de plaatselijke winkeliers. 

Uit de Steenbergse Courant