zaterdag 27 juli 2013, 21:46

Scootmobieler belandt in de sloot

STEENBERGEN - Een scootmobieler is vanavond omstreeks half negen in de sloot naast de Oost-Groeneweg belandt. Het slachtoffer raakte voor zover bekend niet gewond, maar is voor de zekerheid wel per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij zou ongeveer een half uur in de ondiepe sloot hebben gelegen eer een voorbijganger hem in de gaten kreeg.

Over de identiteit van de onfortuinlijke scootmobieler konden nog geen nadere mededelingen worden gedaan. Volgens één van de aanwezige hulpverleners, betrof het een hoogbejaarde man. Hij zou ondanks zijn ‘escapade’ goed aanspreekbaar zijn geweest.

Hulpdiensten rukten meteen na de alarmmelding met groot materieel uit naar de Oost-Groeneweg. Ook de brandweer kwam ter plaatse, inclusief de duikploeg uit Dinteloord. De toestroom van politiewagens, ambulance en brandweerauto’s, bracht bovendien vele tientallen mensen op de been.

Iedereen was het erover eens dat het slachtoffer zich nog gelukkig mocht prijzen dat er weinig water in de sloot stond en dat iemand hem daar zag liggen voordat het te donker werd. Een geluk bij een ongeluk was volgens één van de hulpverleners bovendien dat het zo warm is. In koud water kan men immers snel onderkoeld raken.

Uit de Steenbergse Courant