zaterdag 27 juli 2013, 10:40

Alle prijsuitreikingen Kleine Tour op de Markt

STEENBERGEN - Voor de 44ste keer gaat komende maandag de Kleine Tour van start. Grootste verandering ten opzichte van eerdere edities van het evenement is dat alle prijsuitreikingen dit jaar op de Markt plaatsvinden.

Vorig jaar verhuisde de grote prijsuitreiking op de slotdag al van het oude stadhuis in de Kaaistraat naar de Markt en dat is alle betrokkenen prima bevallen, zegt voorzitter Wim Roovers van de stichting Kleine Tour Steenbergen.

De prijsuitreikingen van de overige dagen voltrokken zich tot nu toe op het Floraplein. ,,De Kleine Tour is ooit vanuit de wijk Zuid ontstaan en daar worden ook nog steeds de meeste wedstrijden gehouden. Op dit moment bedraagt het percentage deelnemers uit Zuid veertig procent van het totaal. Veertig procent komt uit Noord en twintig procent uit het centrum, buitengebied of andere kernen van de gemeente.’’

Voor zover dat nodig is, valt de verplaatsing van de prijsuitreikingen dus uitstekend te verantwoorden, aldus Roovers.

Bestuurlijke wijzigingen

Zijn team en hij zijn er weer helemaal klaar voor om ruim tweehonderd kinderen van maandag tot en met zaterdag een fantastische vakantieweek te bezorgen.

Achter de schermen deden zich in de voorbereidingen wel enkele wijzigingen voor. Penningmeester Jan Bruynseels heeft na bijna dertig jaar een punt gezet achter zijn vrijwillige werkzaamheden voor de stichting Kleine Tour. Secretaris Jack Goossens heeft het penningmeesterschap ondertussen overgenomen en bestuurslid Danniëlle Janssens is doorgeschoven naar het secretariaat.

Voor de vrijgekomen plek in het bestuur heeft de organisatie Coen Embregts ‘aangetrokken’. Hij was eerst ploegleider bij Hydrohoist. Deze formatie is echter gestopt. Nieuw in de karavaan is de sponsorploeg van café-zaal De Joosse.

Etappes aangepast op A4

De Kleine Tour, met als rondemiss Lonneke van Terheijden uit Welberg, begint maandag zoals gebruikelijk ‘s middags met een puzzelrit en ‘s avonds is op de Markt de officiële opening, gevolgd door de koppelwedstrijd.

De routes van de etappes die vanaf dinsdag in Steenbergen en (wijde) omgeving worden verreden zijn in vergelijking tot voorgaande jaren links en rechts aangepast in verband met de aanleg van de A4.

Alle informatie over de Kleine Tour, inclusief gedetailleerde gegevens over de deelnemers en de etappes, is te vinden op http://www.kleinetour.nl

http://KijkopSteenbergen.nl volgt de Kleine Tour heel de week op de voet. Om in de stemming te komen kunt u alvast het fotoalbum op deze site bekijken van de Kleine Tour van vorig jaar. Volgende week verschijnt er dagelijks een nieuw fotoalbum.

Foto: Ryco Krebbekx en Sanne Jongenelen wonnen de individuele klassementen van de Kleine Tour in 2012 en zijn alletwee ook dit jaar weer in de race. De sportieve strijd om de gele (leiders individueel klassement bij de jongens en de meisjes), witte (grootste stijgers in het klassement) en de blauwe (meest gemiddelde prestaties) truien barst komende maandag weer los. Voor de grootste pechvogels is er ook nog de zwarte trui, maar hopelijk kan die in de kast blijven.

Uit de Steenbergse Courant