donderdag 16 oktober 2014, 04:32

Nachtelijke brand op zolder van De Babbelaar

STEENBERGEN – Door nog onbekende oorzaak heeft er afgelopen nacht brand gewoed op de bovenste verdieping van café De Babbelaar op de Markt in Steenbergen. Op het moment dat de brandweer ter plekke arriveerde was er sprake van een uitslaande brand. Met behulp van de kraanwagen en medewerkers van de beroepsbrandweer Bergen op Zoom/Roosendaal, kwamen de vrijwilligers van de korpsen Steenbergen en Dinteloord in actie om de situatie onder controle te krijgen. Dat lukte binnen ongeveer een uur.

Hoe de brand is ontstaan, konden de hulpdiensten nog niet zeggen. Op de zolder zou in ieder geval wel aanzienlijke schade zijn ontstaan.

Rond kwart over twee vannacht rukte de brandweer uit naar de Markt. Van binnenuit en van bovenaf werd bekeken wat er aan de hand was. Het vuur bleek zich tussen de dakspanten te bevinden. Het risico bestaat in zo’n geval, dat de vlammen overslaan naar aangrenzende panden, toch zeker bij oudere bebouwing.

Zover kwam het gelukkig niet. Tegen de klok van half vier waren het gevaar en de hevige rookontwikkeling geweken en konden de hulpverleners zich even tegoed doen aan een bakje troost, in allerijl gezet door Rob Lapien van de naburige Marina Bar.

Patrick Bos, die pas sinds 1 oktober officieel de nieuwe uitbater van het feestcafé is, sloeg de gebeurtenissen met lede ogen gade. Een hard gelag voor de kastelein, voor wie het ook nog een raadsel is wat de brand heeft veroorzaakt.

Uit de Steenbergse Courant