donderdag 7 november 2013, 15:04

Nieuwe Grotste Boer stuurt geheim agenten vooruit

NIEUW-VOSSEMEER – Mits zij zich van hun leutigste kant laten zien bij de 11/11-viering van komende zaterdagavond, kunnen alle Nieuw-Vossemeerse carnavalsliefhebbers dan kennis maken met hun nieuwe Grotste Boer. Die heeft naar verluidt twee geheim agenten vooruit gestuurd om te controleren of ’t Vosse-ol wel aan zijn of haar eisen voldoet.

‘Onze klokkenluiders hebben beslag kunnen leggen op vertrouwelijke documenten. Hierin staat dat er een nieuwe Grotste Boer in aantocht zou zijn naar ’t Vosse-ol, maar dat hij/zij eerst een tweetal geheim agenten naar ons dorp heeft gestuurd om te kijken of dat wij wel op zijn/haar carnavalsniveau zouden zijn’, zo vermeldt een in Nieuw-Vossemeer verspreide flyer over de aanstaande 11/11-viering, die zaterdag 9 november om 20.00 van start gaat in ’t Wagenhuis.

Daar zullen de vossen en vossinnen flink aan de bak moeten om te bewijzen dat zij de nieuwe Grotste Boer ‘waardig’ zijn, zodat de opvolger van Giscard van Tilburg zijn of haar intrede kan doen.

Van Tilburg zette afgelopen carnaval na veertien jaar een punt achter zijn functie in de hofhouding, maar is nog altijd nauw betrokken bij de carnavalsvereniging.

Het programma van de avond staat zowel in het teken van de ‘test’ als van het nieuwe motto. Ook daaromtrent heerst grote geheimzinnigheid in ’t Vosse-ol, nu in tegenstelling tot voorgaande jaren maar een heel beperkt clubje binnen de carnavalsvereniging op de hoogte is van het thema waaraan het 55ste leutfeest van Nieuw-Vossemeer wordt opgehangen.

Tussen 22.45 en 23.00 uur staat de onthulling van de Grotste Boer gepland, aansluitend zal Prins Ruud I het motto bekendmaken. 

Uit de Steenbergse Courant