dinsdag 5 november 2013, 17:06

Grote wilg Vossemeren geveld om draak voor speelbos van te maken

NIEUW-VOSSEMEER – Met een donderend geraas klapte de grote reus van een wilg vanmiddag neer op het terrein van het voormalige verzorgingstehuis De Vossemeren. De peuters van de peuterzaal mochten veilig achter het glas kijken hoe de grote boom, die altijd hun ‘overbuurman’ is geweest, omver werd gezaagd.

Toch best een ingrijpend gebeuren voor de kleintjes. De Steenbergse hout(zaag)kunstenaar Peter de Koning had van tevoren grote inkepingen gemaakt aan de voet van de oude boom, zodat een kraan het gevaarte omver kon duwen.

De wilg moest zoveel mogelijk heel blijven, want uit de stam moet een grote speeldraak worden gemaakt voor de natuurspeelplaats achter de brandweerkazerne aan de Veerweg.

Met dit project doet de Nieuw-Vossemeerse Dorpsraad mee aan een wedstrijd van Kern met Pit, waarmee 1000 euro valt te winnen. Geld dat de Dorpsraad goed kan gebruiken om alle elementen van het speelbos te bekostigen.

Er staan nu al een grote picknicktafel en springblokken. Ook liggen er zwerfkeien. Komende zaterdag worden de totempalen geplaatst, die eerder zijn gemaakt in samenwerking met leerlingen van groep 8 van school Merijntje. Op die dag zal er ook nog een groot houten podium worden gerealiseerd. 

Uit de Steenbergse Courant