woensdag 11 juni 2014, 20:36

Kinderen genieten volop van Buitenspeeldag

STEENBERGEN/NIEUW-VOSSEMEER – De sportcoaches van de gemeente en wijkvereniging ’t Drievierde kunnen terugkijken op een geslaagde editie van de landelijke Buitenspeeldag, die vandaag ook in Steenbergen en Nieuw-Vossemeer werd gehouden. Veel kinderen genoten met volle teugen van de uiteenlopende activiteiten.

Met de Buitenspeeldag wordt ernaar gestreefd om de jeugd meer te laten bewegen en het buitenspelen te stimuleren. In en rond het Nieuw-Vossemeerse gemeenschapshuis De Vossenburcht, op de parkeerplaats van de Westdam in Steenbergen en op het veldje van ’t Drievierde (hoek Julianastraat/Emmastraat) konden kinderen zich vanmiddag naar hartelust vermaken, met sport-, spel- en knutselactiviteiten, zoals maskers maken, zumba, blokken bouwen en voetballen. Vooral de opblaasbare stormbanen vielen zeer in de smaak.

Bij de Buitenspeeldag waren door de sportcoaches ook diverse verenigingen betrokken, zodat de deelnemertjes bijvoorbeeld een basketbal-certificaat konden behalen. Met dank aan sponsors was er ook wat lekkers te eten en te drinken voor de kids.

Mede-organisator Lieke van Dongen wil zeker niet onvermeld laten dat Formido Steenbergen, ondanks de problemen die de bouwmarkt momenteel ondervindt door het noodweer van afgelopen weekeinde, toch de moeite had genomen om een springkussen te leveren voor de Buitenspeeldag, die in Nieuw-Vossemeer ruim vijftig en in Steenbergen bijna honderd belangstellenden trok. Bij ’t Drievierde beleefden alles bij elkaar zo’n dertig kinderen en ouders een erg gezellige middag, waarbij de verkoelende waterglijbaan de favoriete attractie bleek.

De aangekondigde Buitenspeeldag in Kruislang werd overigens afgelast, omdat de velden van SC Kruisland, waar de activiteiten zouden plaatsvinden, niet beschikbaar waren. Op het laatste moment uitwijken naar een andere locatie was helaas evenmin een optie.

Uit de Steenbergse Courant