maandag 28 oktober 2013, 11:22

Najaarsstorm blaast gevel van de gevel in Grote Kerkstraat

STEENBERGEN – Het geveldoek dat de bouwval in de Grote Kerkstraat aan het zicht onttrok, is vanochtend als gevolg van de harde najaarsstorm losgeraakt van de gevel. De buitendienst van de gemeente heeft het geveldoek uit veiligheidsoverwegingen helemaal verwijderd. Op dit moment is nog niet bekend hoe de situatie ter plekke nu wordt aangepakt.

Ook twee weken geleden bleek het geveldoek al niet erg bestand tegen de straffe wind die toen over het land raasde. Het euvel werd toen opgelost met een extra spanband, maar nu het nog harder begon te waaien was dat dus niet voldoende.

De ‘noodgevel’ stond vanmorgen vervaarlijk te klapperen en om eventueel nog grotere problemen te voorkomen besloten de buitendienst-medewerkers tot ingrijpen.

Een woordvoerder van de gemeente laat desgevraagd weten dat de kosten van de werkzaamheden in ieder geval worden verhaald op de nieuwe eigenaar van het betreffende pand, dat samen met de naastgelegen (voormalige) shoarmazaak onlangs bij veiling werd verkocht. Er was al overleg gaande tussen de nieuwe eigenaar en de gemeente over de verdere opknap van de panden, die eerder dit jaar ook al gestut moesten worden om instortingsgevaar te bezweren.

Uit de Steenbergse Courant