woensdag 23 oktober 2013, 09:07

Hotel De Beurs in Dinteloord genoodzaakt tot sluiting

DINTELOORD – Hotel De Beurs aan de Westvoorstraat in Dinteloord is sinds maandag noodgedwongen gesloten. Het bedrijf verkeert in financiële problemen en heeft daarom uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank in Breda, zo laat de familie Strootman, eigenaar van de zaak, desgevraagd weten.

‘De huiskamer van Dinteloord’, zoals De Beurs wel wordt genoemd, liep volgens Strootman als gevolg van een slecht voorjaar betalingsachterstanden op.

De eigenaren noemen de sluiting echter ook een optelsom van meerdere factoren. Een bewindvoerder gaat de komende tijd onderzoeken of er een oplossing is te vinden om de bedrijfseconomische toestand van De Beurs te verbeteren, zodat het etablissement alsnog zou kunnen voortbestaan. Uitsluitsel daarover zal minstens een paar weken, maar kan ook enkele maanden op zich laten wachten.

Vooralsnog blijft de deur dus dicht, wat betekende dat de hotelgasten maandag in allerijl een ander onderkomen moesten zoeken. Bruidsparen die hun huwelijksfeest bij De Beurs hadden gepland moeten eveneens op zoek naar een ander adres en ook voor de zes verenigingen die in het etablissement hun thuishonk hadden – zoals het koor Nederpop aan de Dintel en zangvereniging Tavenu – is het uitkijken geblazen naar een nieuwe locatie. Ook de wekelijkse mannensoos in De Beurs komt te vervallen, evenals het optreden van de Steenbergse theatergroep Cameleon op 6 november.

Uit de Steenbergse Courant