zaterdag 13 september 2014, 15:47

Jubileumwandeling in De Heen door de Dintelse Gorzen

DE HEEN – Ter gelegenheid van het 400-jarig dorpsjubileum deden zo’n 35 inwoners van De Heen vandaag mee aan een excursie in de Dintelse Gorzen, onder leiding van dorpsgenote Lia Vlietland, die het buitendijkse natuurgebied als haar broekzak kent en de deelnemers dus uitgebreid kon vertellen over alles wat daar groeit, bloeit en leeft.

Verzamelpunt voor de natuurwandeling was de monumentale boerderij Sas, waar iedereen werd ontvangen met koffie, thee en een lekkere koek. Vervolgens kregen de belangstellenden een historische film over het boerenleven van vroeger te zien.

Toen het gezelschap helemaal compleet was, werd koers gezet richting het aloude sluizencomplex en de oversteek gemaakt naar de Dintelse Gorzen.

Na de boeiende, ruim 2,5 uur durende tocht konden de wandelaars bij boerderij Sas aanschuiven voor een overheerlijke lunch.

Op het jubileumprogramma van de Stichting De Heen 400 jaar staan nu nog twee activiteiten: in oktober komt er weer een filmavond en de feestelijkheden worden op zondag 14 december afgesloten met een Kerstmarkt.

Uit de Steenbergse Courant