zaterdag 5 oktober 2013, 19:05

Gezelligheid staat voorop bij eerste Tussen Thee en Diner

STEENBERGEN – Een gezellig uitje voor ‘jonge ouderen’ die hun vertier niet meer zozeer ’s avonds in de kroeg zoeken, maar toch nog wel eens op stap willen. Om elkaar te ontmoeten, onder het genot van een hapje en een drankje, met muziek uit de jaren zestig, zeventig en tachtig, maar wel op de achtergrond, zodat je niet hoeft te gillen om een praatje te kunnen maken.

Aan zulke activiteiten ontbreekt in Steenbergen, zo concludeerden  Ineke van Middendorp, Ria Veraart en Ineke Herselman begin dit jaar tijdens een etentje bij de Italiaan, waar zij traditiegetrouw aanschuiven na hun bezoek aan het Zondagachtemiddagmatineej bij Z’Onder Zeil. Het sfeertje dat tijdens deze jaarlijkse carnavalsmiddag heerst, spreekt de drie enorm aan.

,,Zoiets moet toch ook op een ander moment kunnen?’’ vroegen zij zich hardop af. En zo werd ‘Tussen Thee en Diner’ geboren, dat morgen - zondag 6 oktober - voor het eerst gaat plaatsvinden bij hotel Aarden op de kop van de Kaaistraat.

,,We hopen dat het café te klein blijkt,’’ opperen de initiatiefneemsters, die het van de belangstelling en de reacties laten afhangen of de activiteit een vervolg krijgt. Als het aan de beide Ineke’s en Ria ligt, blijft het zeker niet bij één keer en ook mede-eigenaar Peter de Bruin van hotel Aarden hoopt van harte dat ‘Tussen Thee en Diner’ aanslaat.

De horecagelegenheid serveert gratis ‘iets te knabbelen’ en heeft twee verrassingsoptredens bekostigd. En iedereen die na afloop wil blijven eten, kan tegen een aantrekkelijke prijs een speciaal menu bestellen.

Hoe de middag precies gaat verlopen, hangt in hoge mate af van de bezoekers zelf. ,,Wie wil kan ook een dansje wagen, het maakt ons niet uit, als men zich maar amuseert,’’ stellen de organisatoren, die ter aankleding een thematafel gaan inrichten met artikelen uit de periode eind ’60-half ’80. ,,Niet groots hoor, maar we willen daarmee wel de sfeer uit de jonge jaren van onze doelgroep benadrukken.’’

‘Tussen Thee en Diner’ begint om 14.30 uur en duurt in principe tot 17.30, of zolang het gezellig blijft. De toegang is gratis, consumpties zijn voor eenieders eigen rekening, maar het eerste bakje of thee kost niets.

Foto: Ria Veraart, Peter de Bruin, Ineke van Middendorp en Ineke Herselman hopen komende zondag, 6 oktober, veel veertigers, vijftigers en zestigers te mogen begroeten bij de eerste editie van ‘Tussen Thee en Diner’.

Uit de Steenbergse Courant