maandag 11 februari 2013, 11:00

Carnavalsfeest overal in volle gang

STEENBERGEN - Voor veel inwoners van de verschillende kernen in de gemeente Steenbergen staat het ‘normale’ leven dezer dagen een beetje stil, want overal wordt volop carnaval gevierd.

Het carnavalsfeest in Steenbergen concentreerde zich gisteren voor een belangrijk deel op de Raldal, waar zich in een volle Corneliuskerk de carnavalsmis voltrok, met muziek van Zondagmorrege Blaosmeziek en zang van Die Vaertsingers. Pastoor Hans van Geel ging voor in de viering en Prins Strienius V stelde zijn toespraak in het teken van ‘verbinding’. Hij roemde het vele vrijwilligerswerk dat ten grondslag ligt aan voor de gemeenschap belangrijke activiteiten zoals carnaval. 

Na de kerkdienst trok de optocht door de straten van de Welberg, waar menig gevel in stijl met het motto ‘Daor gaon we meej in zeej! is versierd.

In Nieuw-Vossemeer wordt er, conform het motto, vrolijk op los gejaagd. Dat gebeurde gisteren onder meer met de Pats Boem Show voor de jeugd. In ‘t Vosse-ol wordt tevens stilgestaan bij het 22-jarig jubileum van Reinier de Jong als Jan Keller, de carnavalspliessie, en het afscheid van Grootste Boer Geert (Giscard van Tilburg).

In Pompedurp (Kruisland) is het deze carnaval ‘passe en mete’ geblazen en dat was op tal van ludieke manieren terug te zien in de optocht die daar gisteren werd gehouden. Ook bouwclub De Begienurs was, ondanks de brand van enkele weken geleden, van de partij met een wagen, die de publieksprijs won.

Uit de Steenbergse Courant