zaterdag 23 augustus 2014, 22:24

Renners Westbrabantse Pijl strijden tegen elkaar en de elementen

DE HEEN / KRUISLAND – Veel nieuwe gelukkige winnaars vandaag, tijdens de tweede dag van de Westbrabantse Pijl, die vanmorgen in De Heen van start ging met een individuele tijdrit en eindigde met een etappe vanuit en weer terug naar Kruisland.

Voor aanvang van deze rit werd een moment stilte in acht genomen en namen alle renners hun helmen af voor de Nederlandse veldrijdster Annefleur Kalvenhaar, die vandaag op slechts 20-jarige overleed na een valpartij gisteren bij een wedstrijd in Frankrijk.

De tijdrit van de Westbrabantse Pijl, waarbij de coureurs het vooral opnamen tegen de elementen in de polder rond De Heen, leverde een overwinning op voor de 17-jarige Alex Mengoulas uit Almere. Hij wist met deze prestatie bovendien beslag te leggen op de witte trui, bestemd voor de beste jongere. De etappe van iets meer dan 90 kilometer werd gewonnen door Danny Voogt uit Wormer.

Hoe blij hij was met deze overwinning, bleek wel uit de enorme kreet die hij zich liet ontvallen bij het passeren van de meet. ,,Soms moet je risico’s nemen. De ene keer win je daarmee, de andere keer niet. Vandaag is het me gelukt,’’ zo luidde zijn ‘commentaar’ na afloop.

Sieben Wouters (18) uit Zundert slaagde erin de gele leiderstrui over te nemen. Jim Lindenburg uit Wateringen en Jordi Talen uit Spijkenisse rijden morgen respectievelijk in de blauwe (puntenklassement) en de oranje trui (knelpuntenklassement) rond.

Morgen is de derde en laatste dag van de internationale wielerwedstrijd voor junioren, met de etappe Steenbergen-Steenbergen over 126,3 kilometer. Vertrek om 12.30 uur bij het gemeentehuis, doorkomsten en finish worden om 13.30, 14.30 en 15.30 uur verwacht in de Kaaistraat.

Uit de Steenbergse Courant