zaterdag 19 januari 2013, 15:04

Strienestad steekt van wal met Snorrebal

STEENBERGEN - In aanloop naar het Snorrebal waarmee vanavond carnaval in Strienestad losbarst, is vandaag de Steenbergse binnenstad weer in feeststemming gebracht, met vlaggen en het zogeheten baldakijn boven het bordes van het ‘Leutpeleis’, het oude stadhuis in de Kaaistraat.

Het Snorre(kel)bal begint vanavond om 20.11 uur en wordt gehouden bij De Joosse. Rond de klok van elf uur zal het nieuwe carnavalslied door de zaal schallen. Aansluitend begint de cd-verkoop, maar het nieuwe liedje is dit jaar voor het eerst ook te downloaden via iTunes en te beluisteren via Spotify.

,,We bewaken onze tradities als echte meerminnen, maar we gaan ook graag met de tijd mee,’’ legt voorzitter Arnold van der Heijden van de Stichting Karnaval Steenbergen uit. ,,Op deze manier hopen we nóg een grotere doelgroep en vooral ook de jeugd te bereiken.’’

Morgenmiddag gaat carnaval ook voor alle bietboerkes en meerminnekes van start, met het Snorrekusbal, dat eveneens plaatsvindt bij De Joosse. Aanvang 13.11 uur. Aan de hand van diverse leutige spelletjes worden hierbij drie nieuwe leden voor het jeugdgevolg gekozen: een Narreke, een Mussenkoninkje en een Leutvrouwke.

Uit de Steenbergse Courant