zaterdag 22 november 2014, 10:00

Twee arrestaties na diefstal stroomkabels vanaf A4

STEENBERGEN – Twee mannen die dachten snel weg te komen met de diefstal van stroomkabels van een lichtinstallatie op de nieuwe A4, kwamen vorige nacht bedrogen uit, want de politie wist de daders te achterhalen. Het betrof twee 27-jarige mannen uit Sint Maartensdijk.

De politie kreeg om half drie ’s nachts een melding en troffen op de parellelweg een niet afgesloten personenauto en constateerden dat bij enkele lantaarnpalen de stroomkabels waren doorgeknipt of – gesneden.

De omgeving werd afgezocht, zelfs met behulp van een speurhond, maar van de dader(s) leek in eerste instantie elk spoor te ontbrengen. Later die nacht hielden agenten op de Provincialeweg in Poortvliet echter een man aan, die geen identiteitsbewijs kon overleggen. Bij verhuur op het bureau bleek hij de eigenaar te zijn van de eerder op de parallelweg van de A4 aangetroffen auto.

Begin gistermiddag hield de politie de tweede verdachte aan. Uit onderzoek is duidelijk geworden dat de mannen maar liefst 275 stroomkabel probeerden te stelen. De Smerdiekers zitten allebei nog vast.

Uit de Steenbergse Courant