dinsdag 1 januari 2013, 13:32

KPJ trapt jubileumfeest af met nieuwjaarsduik

STEENBERGEN - Het opwarmen van de bak met dertien kuub water bij café De Fles kostte even wat meer tijd en moeite dan gepland, maar rond de klok van één uur was het toch zover en kon de nieuwjaarsduik van de KPJ Steenbergen beginnen.

De Katholieke Plattelands Jongeren bestonden eigenlijk in 2012 negentig jaar, maar dat jubileum gaan ze - onder meer vanwege bestuurswisselingen - pas dit jaar echt vieren. Op 8 maart staat er een reünie op het programma en 9 maart vindt het traditionele schuurfeest plaats.

Als het aan de KPJ ligt wordt ook de nieuwjaarsduik een traditie. ,,We hielden altijd al een nieuwjaarsborrel. Met deze activiteit willen we niet alleen onze bestaande leden iets leuks bieden, maar hopen we ook nieuwe leden aan te trekken,’’ aldus voorzitter Mathieu Perdaems. De KPJ telt momenteel zo’n 85 leden.

In de beste tijden waren er dat zo’n 120, in mindere tijden circa zestig. ,,De meeste leden hebben nog wel affiniteit met de agrarische sector, maar iedereen is welkom hoor. We hopen vooral ook op meer jongeren. De KPJ is één grote vriendenclub.’’

Wie nog zin heeft in een nieuwjaarsduik, kan heel deze middag nog bij De Fles terecht. Showtime Drive In Show zorgt voor gezellige muziek.

Uit de Steenbergse Courant