maandag 13 mei 2013, 12:37

Eigen stek voor Modelbouw Vereniging Steenbergse Vliet

STEENBERGEN – Eind vorig jaar kreeg Modelbouw Vereniging Steenbergse Vliet een mooie plek in het vizier voor de oprichting van een eigen clubgebouw. De achttien leden zagen het al helemaal voor zich, hoe zij voortaan hun favoriete hobby zouden kunnen uitoefenen op het terrein achter het Scoutinggebouw aan de Oudevest.

De contacten met Scouting en de gemeente verliepen vervolgens voorspoedig, met als gevolg dat de modelbouwers op voornoemde locatie twee gewezen directieketen van Goldewijk/Bouwgroep Jochems hebben neergezet en omgetoverd tot clubhuis.

Voor de leden met radiografisch bestuurbare boten is bovendien een drijvende steiger gecreëerd, zodat zij het aangrenzende water kunnen bevaren. Op de nieuwe stek komt ook nog een speciaal parcours voor modelauto’s.

Zondag 26 mei vindt de officiële opening van het clubgebouw plaats, dat wordt dan ‘Het Praethuis’ gedoopt, en van 10.00 tot 17.00 uur houdt MVSV voor het eerst in haar achtjarige bestaan een open dag.

Belangstellenden mogen daarbij ook zelf met één van de aanwezige modelschepen varen. De toegang is gratis, voor koffie, thee of fris wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Uit de Steenbergse Courant