vrijdag 18 juli 2014, 18:29

Steenbergse Vierdaagselopers trotseren de hitte

NIJMEGEN/STEENBERGEN – Het kwik mocht vandaag nog zo hoog oplopen: de Steenbergse deelnemers die deze week via KijkopSteenbergen.nl verslag deden van de Nijmeegse Vierdaagse hebben vanmiddag stuk voor stuk de eindstreep van het wandelspektakel gehaald.

De glorieuze intocht van de circa veertigduizend wandelaars verliep vanwege de vliegramp in Oekraïne soberder dan gebruikelijk. Besloten was om geen muziek te laten klinken, maar de toeschouwers langs de kant compenseerden dat ‘gemis’ ruimschoots met hun applaus en aanmoedigingen voor de sportievelingen.

‘Het was extreem warm, maar we di dit. Yes!’ berichtte José van Adrichem na het passeren van de finishlijn op de zogenoemde Via Gladiola, met in haar kielzog Diana Krebbekx, Anja Ooms, Thea Willems, Marja Rijnders, Ellen van der Minnen, Mattie van Eekelen, Anja Huijsmans en Corrie van Loon.

Met de woorden ‘Het was wel heel warm, maar we hebben het weer gered’, gaven ook Marinet van de Par en Toos van der Linden te kennen dat hun missie wederom volbracht is.

Een groot compliment aan alle volhouders is hier zeker op z’n plaats. Chapeau!

Uit de Steenbergse Courant