woensdag 7 januari 2015, 17:37

Schildje gemeentelijk monument siert Villa Buuron

STEENBERGEN – ‘Steenbergen wordt steeds mooier…’ schreeuwen de spandoeken van (hoofd)aannemer Pierre Gorissen als het ware van het dak van de villa Buuron, die vanmiddag officieel de gemeentelijke monumentenstatus heeft gekregen.

,,Als blijk van waardering voor de manier waarop de familie Buuron dit pand in ere hersteld en ook om te stimuleren dat zij verder gaan met de verdere herinrichting van deze locatie,’’ zo verklaarde wethouder Cor van Geel waarom het schildje nu al werd uitgereikt en niet pas als de grondige renovatie van het eind 19de eeuwse pand helemaal voltooid is.

Zover verwachten de gebroeders Leo en Jack Buuron in april te zijn. De werkzaamheden, waarvoor zij uitsluitend lokale bedrijven hebben aangetrokken, verlopen uiterst voorspoedig. Het weer heeft tot op heden niet of nauwelijks roet in het eten kunnen gooien.

Volgende week wordt het grootste deel van de ramen aangebracht en is het gebouw, dat wethouder Petra Lepolder vanmiddag als een voorname schakel bestempelde in het plan StadHaven, wind- en waterdicht. De afgelopen tijd kreeg de villa net als vroeger z’n kenmerkende dak van zinken leien terug.

Uit de Steenbergse Courant