woensdag 14 januari 2015, 17:39

Oplevering van het Centrumplan in Nieuw-Vossemeer

NIEUW-VOSSEMEER – Het aftellen kan beginnen voor de toekomstige bewoners van het nieuwe Centrumplan in Nieuw-Vossemeer, dat vanmiddag officieel is opgeleverd en over enkele maanden bewoonbaar zal zijn.

Een uniek complex, benadrukten de betrokkenen, waarmee precies op tijd wordt ingespeeld op de grote veranderingen in zorgland. Dankzij het Centrumplan kunnen oudere Nieuw-Vossemeerders tot het eind toe in hun eigen dorp blijven en is een nieuw dorpshart ontstaan, waar activiteiten voor heel de gemeenschap kunnen plaatsvinden.

Wethouder Cor van Geel van de Gemeente Steenbergen, directeur Ton Ringersma van woningcorporatie Stadlander en bestuursvoorzitter Jef Pelgrims van stichting tanteLouise-Vivensis plantten ter gelegenheid van de oplevering een boom nabij de hoofdingang van het ‘hoofdgebouw’, dat omringd wordt door zorgwoningen en niet alleen onderdak aan de ouderen van De Vossemeren gaat bieden, maar ook aan de huisartsenpraktijk, de apotheek en de bibliotheek.

Aannemingsbedrijf Fraanje schonk de Vossemeerse samenleving een bank, die evenals de boom een centrale plek krijgt in het complex, dat nog geen echte naam heeft. Suggesties zijn welkom, stelde Ringersma. 

Uit de Steenbergse Courant