woensdag 4 maart 2015, 14:00

Brandweerwedstrijd in Steenbergen

STEENBERGEN – Waar rook is, is vuur. Maar waar de brandweer is, hoeft nog niet per se brand te zijn. Dat zal komende zaterdag blijken bij de brandweerwedstrijd in de Hoofdklasse, met de Post Steenbergen als gastheer en zeven deelnemende teams, afkomstig uit Oosterland, Waalwijk, Arnemuiden, Diessen, Werkendam, Terneuzen en Gemert.

Om acht uur komt de eerste ploeg in actie, om 15.45 uur de laatste. Zij moeten op een nog geheime locatie een denkbeeldige vuurhaard bestrijden. Bedoeling is dat ook gedurende de dag niet uitlekt waar de wedstrijd zich afspeelt, zodat geen enkel team zich kan voorbereiden op wat komen gaat.

Uitrukken gebeurt vanaf de gemeentewerf aan de Van Andelstraat, op bedrijventerrein Reinierpolder I. Ook mensen die de brandweerwedstrijd willen bezoeken, dienen zich hier te melden. Bij de zogenoemde Provinciale Vaardigheidstoets , die zich voltrekt onder de vlag van het Algemene Brandweer Wedstrijd Comité), komen alle facetten van het brandweervak aan de orde.

De teams worden beoordeeld op kennis, kunde en kwaliteit, onder tijdsdruk en stress. De beste drie deelnemers gaan door naar de volgende ronde. Burgemeester Joseph Vos reikt begin van de avond de prijzen uit in de brandweerkazerne aan de Molenweg.

Uit de Steenbergse Courant