vrijdag 19 juni 2015, 14:30

Suikerstadmars en –tour in Dinteloord

DINTELOORD – De 53ste Suikerstadmars en de 22ste Suikerstadtour die morgen - zaterdag 20 juni - worden gehouden, krijgen een historisch tintje in verband met het 410-jarig bestaan van Dinteloord en Prinsenland.

Ook het feit dat Nederland 70 jaar geleden werd bevrijd van de Duitse onderdrukker, heeft de speciale aandacht van de Stichting Suikerstad Sportief, die de beide activiteiten organiseert.

Dat gebeurt met puzzelvragen die de deelnemers onderweg kunnen beantwoorden, terwijl zij het traject van de bevrijders volgen.

Vooruitlopend op de Suikerstadmars en de Suikerstadtour, is gisteravond de wandeldriedaagse al begonnen in Dinteloord, waarbij een afstand van 5 kilometer wordt gelopen. Morgen hebben de wandelaars de keuze uit een tocht van 5, 10, 15, 25 en 40 kilometer.

De fietsers die de Suikerstadtour gaan rijden, kunnen kiezen uit een rit van 25 of 40 kilometer. Vertrek en aankomst van alle activiteiten zijn bij De Buitelstee.

Nadere informatie, over de inschrijvingsmogelijkheden, de deelnamekosten en starttijden is te vinden op www.suikerstad-sportief.nl

Uit de Steenbergse Courant