zondag 5 juli 2015, 10:05

Zomercarnaval Raldal drukker dan ooit

WELBERG – Het weer was warm en de drank was koud.  De combinatie van deze twee elementen en het feit dat het Zomercarnaval op de Raldal bij veel mensen inmiddels een vast moment op de kalender is, wierp gisteravond zijn vruchten af. Zo’n 470 mensen bezochten het evenement met de titel ‘t’Is ‘ier Wild!’ en dat zijn er ruim 80 meer dan vorig jaar. Voor de organiserende dweilband D’n Dweilberg reden om dik tevreden terug te kijken op het zomers feestje dat het inmiddels voor de vijfde keer organiseerde.

Voor de bezoekers van het Zomercarnaval begon het avontuur al buiten het terrein waar zij opgevangen werden door twee ervaren wildgidsen. In voetmatig aangedreven touringcars voerden zij hun gasten langs alle dieren die de Afrikaanse savanne rijk is. Na een intensieve gezondheidscontrole bij de missiepost konden de reizigers dan toch eindelijk aan het feest beginnen. Op een sfeervol aangekleed feestterrein waar zelfs een levensgrote, opblaasbare, olifant niet ontbrak, kregen zij een lange stoet dweilbands voorgeschoteld die ieder op eigen wijze de menigte in beweging kregen. Daarnaast werd de muziek verzorgd door ‘Gorilla in de Mist’ Ton Peeters en maakte zelfs zanger Chris Antonissen zijn opwachting. In zijn repertoire ontbrak het Welbergse carnavalsnummer Raldal niet. Hier zong de plaatselijke zanger vorig jaar de tekst opnieuw van in voor de lipdub die de band organiseerde. Toen de poorten van het wildpark uiteindelijk stond er voor de feestvierders één ding onomstotelijk vast: t’Is Wild op de Raldal!

De vele foto’s die gemaakt zijn gedurende de avond zijn een dezer dagen te bekijken op de facebookpagina van D’n Dweilberg.

Foto: Dasja Abresch©Steenbergse Courant

Uit de Steenbergse Courant