zondag 9 augustus 2015, 00:00

Slechte start van zwemseizoen alweer bijna vergeten

STEENBERGEN – Gistermiddag stond de teller bij zwembad De Meermin op 38.000 bezoekers. Tot dikke tevredenheid van ‘badmeester’ Leo Holierhoek die het na de eerste twee maanden van het zwemseizoen nog somber inzag. Nu durft hij alweer heel voorzichtig vooruit te kijken naar het moment dat de 50.000e bezoeker het poortje passeert. We hebben onze activiteitenweek en het diplomazwemmen nog voor de boeg, dus ik heb er wel hoop op.”

De ommekeer kwam met de hittegolf die Nederland mocht beleven, nog voordat de zomervakanties begonnen. “In één week 8400 bezoekers! Daar maakten we heel wat slechte dagen mee goed. Er was zelfs een topdag met 1811 bezoekers; dat heb ik nog niet meegemaakt sinds ik hier in 2008 kwam.”

Maar niet alleen het weer maakt een mooi seizoen; ook de sfeer onder de bezoekers moet goed zijn. En dat is volgens de leidinggevende zeker het geval. “We hebben nog geen enkele ontzegging. Het is dit jaar opvallend dat zwemmers komen van heinde en verre. Letterlijk. Ze komen uit Dordrecht, de Bommelerwaard, Putte, Ossendrecht. Ik heb zelfs een lesklant uit Rotterdam.”

Momenteel is een werkgroep bestaande uit vaste bezoekers van het bad en Holierhoek zelf de mogelijkheden aan te het onderzoeken om ‘De Meermin’ onder te brengen in een stichting. Deze zou dan de exploitatie van het bad overnemen van de gemeente. “Met name door het schrappen van de overheadkosten die daarmee gemoeid gaan, hopen we de bezuinigingsdoelstelling te bereiken. En bovenal de kwaliteit van de voorziening in stand te houden”, aldus Holierhoek.

Foto’s: Thomas Weezenbeek©

Uit de Steenbergse Courant