maandag 2 november 2015, 09:00

Huiveringwekkende Jaarconcerten Semper Crescendo

NIEUW-VOSSEMEER – Huiveringwekkende muziek en spannende verhalen waren afgelopen weekend te horen in ’t Wagenhuys in Nieuw-Vossemeer, waar Semper Crescendo zaterdagavond en gistermiddag onder de noemer ‘Huiveren op de Hoogte’ haar Jaarconcerten ten beste gaf.

‘Huiveren op de Hoogte’, een verhaal van Nieuw-Vossemeerder Jordy van Treijen, speelt zich af in een kroeg op de Hoogte in het dorp. De hoofdpersoon – gespeeld door Liesbeth Perdaems van het A.M. de Jongtoneel – is verdwaald en zoekt onderdak in het café. Al gauw blijkt dat ze de behekste dorpskroeg echter niet meer kan verlaten. Er staat haar een gedwongen verblijf van meer dan honderd jaar te wachten…

Het thema leende zich natuurlijk helemaal uitstekend voor het afgelopen Halloween-weekend, waarbij ’t Wagenhuis bovendien nauwelijks verlicht was. Slechts enkele kaarsen en een paar spotlights maakten het orkest zichtbaar, dat in de spookachtige setting o.a. ‘Thriller’ van Michael Jackson, ‘The Phantom of the Opera’ en ‘Villa Volta’ ten gehore bracht.

Aan de Jaarconcerten verleenden verder ook nog Michel Timmermans en Lisa Voorbraak van het A.M. de Jongtoneel hun medewerking. Voordat de harmonie het podium betrad, liet eerst het leerlingenorkest zich van z’n beste kant horen aan de zaal. 

Uit de Steenbergse Courant