vrijdag 4 december 2015, 08:30

Aftrap project ‘Samen Bouwen’ in Dinteloord

DINTELOORD – Staande voor een reclamebord aan de Oostgroeneweg gaven wethouder Petra Lepolder, makelaar Heleen Breure en projectontwikkelaar Patrick van Gent gistermiddag de aftrap van het project ‘Samen Bouwen’.

 ‘Samen Bouwen’ is een initiatief van ZeeBraBouw uit Steenbergen, Breure & Breure Makelaardij uit Dinteloord en de Gemeente Steenbergen. Het project is bedoeld om de stilgevallen woningbouw weer op gang te brengen.

,,Al enige jaren merken we dat de verkoop van kavels aan de Oostgroeneweg moeizaam verloopt. Met het project ‘Samen Bouwen’ hopen we het tij te keren. Het moet een stimulans zijn voor de aantrekkende woningmarkt in Dinteloord,’’ vertelde wethouder Petra Lepolder.

Kavels en woontypes

De projectpartners hebben zich ten doel gesteld om drie kavels aan de Oostgroeneweg te verkopen. Op deze kavels kunnen woningen gebouwd worden op basis van eigen ontwerp of op basis van vijf door de architect geschetste woontypes. ,,Bij elk woontype zijn aanpassingen mogelijk, zodat er – binnen bepaalde grenzen – voor elk wat wils is,’’ zei directeur Patrick van Gent van ZeeBraBouw.

,,De verkoop van drie kavels is het begin van een verdere ontwikkeling van het voormalige sportterrein aan de Oostgroeneweg. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er een wijk ontstaat, waarin ruimte is voor zowel koop- als huurwoningen,’’ aldus Lepolder.

Uit de Steenbergse Courant