Afbeelding
zaterdag 16 januari 2016, 09:00

Sjoow in ‘t Vosse-ol komt uit de startblokken

NIEUW-VOSSEMEER – Alle Vossen en Vossinnen die staan te popelen om op de planken en in de spotlights te gaan staan, kunnen zaterdag 16 januari terecht in de Dorpsherberg op de Hoogte, waar carnavalsvereniging ’t Vosse-ol dan vanaf 21.00 uur het Jan Keller-bal houdt.

Tijdens dit ‘openingsbal’, dat voor de tweede keer plaatsvindt, leest Jan Keller de ‘11 gebooje’ voor. Alle leden van de carnavalsvereniging krijgen bovendien een nieuwe kiel. Ook De Vosseblaozers zijn van de partij. Het bal is verder vooral  bedoeld om lekker bij te kletsen en met elkaar lekker in de stemming te komen voor het leutfeest, dat de komende weken in alle hevigheid zal losbarsten en in Nieuw-Vossemeer wordt gevierd onder het motto ‘We stele de sjoow!’

Kijkmiddag BC d’Òògte

Een voorschotje op de feestelijkheden wordt zondag 17 januari ook genomen door BC d’Òògte, waar van 14.00 tot 19.00 uur een kijkmiddag wordt gehouden bij de nieuwe prinsenwagen van ’t Vosse-ol, waaraan de bouwers de afgelopen maanden weer hard hebben gewerkt. Een hapje en een drankje zullen niet ontbreken in het bouwkot aan de Hoogte 1 en voor de muzikale omlijsting zorgen De Vosseblaozers, De Stoeprakkers en T’oonladders Zat.

Verkiezing jeugdhofhouding

Kinderen uit het dorp die in groep 6, 7 of 8 van de basisschool zitten kunnen zich nog opgeven voor de verkiezing van de jeugdhofhouding, die zondag 24 januari vanaf 14.00 uur wordt gehouden in gemeenschapshuis De Vossenburcht, waar de deelnemertjes uiteraard ook de sjoow zullen moeten stelen om tot prinsesje, narreke, pliessiemanneke of- vrouwke, of Kleinste Grotste Boerke gekozen te worden.

Wie zich aan wil melden kan dit doen door een leuke tekening, verhaaltje of iets anders origineels te maken, waarin je vertelt waarom je het jeugdgevolg zou moeten komen. Inleveren bij Nar Imke (Achterstraat 19) of via kindercom@vosse-ol.nl

Uit de Steenbergse Courant