vrijdag 4 maart 2016, 12:45

Brand leidt tot informatieavond

DINTELOORD – In samenwerking met de Brandweer Midden- en West-Brabant verzorgt de gemeente Steenbergen op woensdag 9 maart een informatieavond over brandpreventie in Dinteloord. Directe aanleiding voor de bijeenkomst is de brand die vrijdag 26 februari heeft gewoed in een kledingwinkel aan de Westvoorstraat in het dorp.

Onderzoek heeft uitgewezen dat voorlichting over brandpreventie het meest effectief is kort nadat in de nabij omgeving brand is geweest.

Omdat elke brand er één te veel is, grijpen de gemeente en de brandweer het incident van vorige week vrijdag aan om de inwoners van Dinteloord te informeren wat zij kunnen doen om brand in de toekomst te voorkomen, bijvoorbeeld door praktische maatregelen zoals het ophangen van rookmelders, waarmee de kans op brand in huis aanzienlijk kan worden verkleind. Daarnaast is het goed om te weten wat te doen als het onverhoopt toch mis gaat.

De informatieavond vindt plaats in het Hervormd Centrum aan de Westvoorstraat 18 en duurt van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur.

Uit de Steenbergse Courant