woensdag 6 april 2016, 08:00

Voorjaar in de Dintelse Gorzen

DE HEEN/DINTELOORD – Het voorjaar is op zich al een feest en dat geldt zeker voor de Dintelse Gorzen, waar in deze tijd de zangvogels hun uiterste best doen om hun partner te imponeren met de prachtigste liedjes. Wie dit met eigen oren wil horen, zondag 10 april weer mee op een excursie van Natuurmonumenten in het buitendijkse natuurgebied bij het Benedensas.

De Dintelse Gorzen bieden een thuis aan tal van bijzondere zoogdieren en vogels, zoals nachtegalen, tuinfluiters, zwartkopjes, roodborstjes en merels, die er in de beschutting van het duinriet en de varens in alle rust hun jongen groot kunnen brengen.

De excursie van 10 april begint om 10.00 uur op de parkeerplaats aan de Vlietdijk 2-4 in Dinteloord. De wandeling duurt tot ongeveer 13.00 uur. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via www.natuurmonumenten.nl/agenda

De deelnamekosten bedragen 5 euro voor leden van Natuurmonumenten en 8 euro voor niet-leden. Kinderen tot en met 12 jaar betalen respectievelijk 4 en 7 euro, kinderen van OERRR 4 euro.

Foto Herman de Pagter

Uit de Steenbergse Courant