zaterdag 9 april 2016, 09:00

Diamanten bruidspaar Machielse

NIEUW-VOSSEMEER – Temidden van familie en vrienden vieren Corrie (81) en Geert Machielse (86) vandaag hun diamanten huwelijksverjaardag in de tijdelijke locatie van De Lindenburgh in Nieuw-Vossemeer. Daar Corrie sinds februari in het verpleeghuis woonachtig is, wordt er ook een feestje gegeven voor de andere bewoners.

De liefdesgeschiedenis van Corrie en Geert, die om precies te zijn afgelopen woensdag zestig jaar getrouwd waren, begon vijf jaar daarvoor al op de kermis in Woensdrecht. Bij hun eerste ontmoeting waren ze meteen van elkaar gecharmeerd. Na enkele maanden ging de verkering echter uit.

,,De eerstvolgende keer dat Geert en ik elkaar weer ontmoetten, was hij in het gezelschap van een ander meisje. Dat was wel even slikken,’’ vertelt Corrie. De hernieuwde ontmoeting met Corrie deed Geert beseffen dat zijn hart echt bij haar lag. ,,Toen heb ik mijn keus snel gemaakt. Ik ben weer naar Corrie gegaan en we zijn sindsdien altijd samen geweest.’’

Ze gaven elkaar het ja-woord in Wouw, maar sinds hun trouwdag hebben ze in Bergen op Zoom gewoond. De echtelieden kregen een zoon, Geert, en twee dochters, Wilma en Ineke. Tot hun vreugde werd de familie later uitgebreid met zes kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Corrie zorgde voor het huishouden, haar echtgenoot verdiende de kost als stukadoor. Mooie herinneringen bewaren zowel de ouders als de kinderen aan de vakanties in Sint Maartensdijk, waar het gezin gedurende 28 jaar een stacaravan had.

De huwelijksjubilarissen zijn dankbaar voor het feit dat ze al zo lang samenzijn. ,,Het is niet vanzelfsprekend om zo lang getrouwd te zijn en nog altijd van elkaar te houden,’’ zegt Corrie. ,,We hebben geen geheime formule hoor,’’ lacht Geert. ,,Het belangrijkste is om er voor elkaar te zijn, zoals het huwelijk ook voorschrijft, in goede en slechte tijden.’’

Uit de Steenbergse Courant