zondag 17 april 2016, 11:00

Gratis rookmelder voor alle leden van Steeds Rianter Wonen

STEENBERGEN – Huurdersvereniging Steeds Rianter Wonen (SRW) doet haar naam graag eer aan en in de wetenschap dat nog veel van haar leden geen rookmelder(s) in huis hebben, heeft het bestuur van belangenorganisatie besloten aan alle leden een gratis rookmelder te verstrekken.

Om deze geste betaalbaar te houden, vroeg voorzitter Bert van Beers aan eigenaar Eric Davies van Formido Steenbergen wat hij eventueel voor SRW kon betekenen. ,,Ik schrok ervan dat zoveel mensen blijkbaar nog geen rookmelders hebben hangen, want daar kan toch niemand zonder? Veel te gevaarlijk. Dus heb ik een leuk prijsje gemaakt voor de huurdersvereniging en de rookmelders zonder winstbejag geleverd.’’

De rookmelders worden bovendien, en eveneens kosteloos, door een vrijwilliger bij de leden thuis opgehangen. ,,We hopen natuurlijk dat we hen op deze manier stimuleren om meerdere rookmelders aan te schaffen. Veiligheid wordt immers een steeds belangrijker aandachtspunt, zeker nu ouderen steeds langer zelfstandig willen én moeten blijven wonen,’’ stelt Van Beers, dolblij met de medewerking van Formido.

SRW richt zich specifiek op huurders van woningcorporatie Stadlander, die in de gemeente Steenbergen 1500 huizen verhuurd, en heeft ook leden in plaatsen als Moerstraten, Wouw en Roosendaal.

Foto: Formido-eigenaar Eric Davies (links) en voorzitter Bert van Beers van huurdersvereniging Steeds Rianter Wonen.

Uit de Steenbergse Courant