maandag 23 mei 2016, 08:30

PvdA in actie voor de voedselbank

STEENBERGEN – De PvdA in Steenbergen heeft zich het afgelopen weekeinde, in samenwerking met de Jonge Socialisten Brabant, sterk gemaakt voor de regionale voedselbank Goed Ontmoet.

De Steenbergse PvdA’ers deden hierbij een beroep op de vrijgevigheid en medemenselijkheid van de klanten van Jumbo Supermarkt Steenbergen aan het Floraplein en vingen daar bepaald geen bot. De actie werd met groot enthousiasme ontvangen.

,,We kregen veel hartverwarmende reacties en heel veel mensen vulden hun winkelwagentje of mandje met extra boodschappen ten bate van de voedselbank. De Steenbergse bevolking leeft duidelijk erg mee met inwoners die op de hulp van de voedselbank zijn aangewezen,’’ aldus raadslid Lesley Molhoop.

In de gemeente Steenbergen gaat dit om veertig gezinnen. Het blijft voor de PvdA onverteerbaar dat voedselbanken überhaupt nodig zijn en dat steeds meer mensen hiervan gebruik moeten maken.

,,We wilden de daad evenwel graag bij het woord voegen,’’ stelde raadslid Joey van Aken. ,,Afgelopen week hebben we als partij immers vragen aan het college gesteld over kinderen die in armoede opgroeien in onze gemeente. We zijn bovendien niet de politiek ingegaan om alleen maar in het gemeentehuis te zitten.’’

Samen met de inzamelingsactie die tegelijkertijd plaatsvond bij Albert Heijn De Zeeland in Bergen op Zoom, werden er 25 kratten vol met boodschappen verzameld en naar voedselbank Goed Ontmoet gebracht. De vrijwilligers van de PvdA Steenbergen de Jonge Socialisten Brabant kijken derhalve terug op een geslaagde dag en willen daarom Sebiha Cirikka graag van harte bedanken, omdat zij het initiatief hiertoe nam.

Uit de Steenbergse Courant