Afbeelding
zondag 29 mei 2016, 08:45

Pupillen genieten van jubileumeditie jeugdvoetbaltoernooi

STEENBERGEN – Voor de tiende keer voltrok zich gisteren bij vv Steenbergen het grote (Albert Heijn Achterberg) Jeugdvoetbal Toernooi. De jubilerende organisatie had uitgepakt met de van FOX Sports bekende digitale voetbalwand en een speciaal behendigheidsspel.

Burgemeester Ruud van den Belt en hoofdsponsor Martin Achterberg toonden zich bijzonder in hun nopjes met het evenement.

De burgervader, van wie bleek dat hij in het eerste elftal van Terheijden heeft gespeeld, sprak daarbij de hoop uit dat er volgend jaar nog meer internationale deelnemers van de partij zullen zijn.

Onder de 80 teams die gisteren acte de présence gaven bevond zich het Belgische Sint Truiden, daarnaast kwamen de ploegen uit de wijde regio van Steenbergen, maar ook van veel verder weg uit Nederland.

Ruim 900 pupillen genoten met volle teugen van de wedstrijden en de omlijstende activiteiten. Ook werd er een loterij gehouden met als prijzen o.a. ingelijste shirts van FC Barcelona.

,,Het was top dit jaar,’’ stelde toernooi-voorzitter Jan Heshof. ,,Het weer zat mee, we hadden een mooi scala aan teams van binnen en buiten onze regio, en de reacties waren groots.’’

Henk Smout, die vanaf het begin bij de organisatie heeft gezeten, stopt er na tien jaar mee en kreeg vanuit de organisatie daarom een mooie attentie, als dank voor bewezen diensten. Tim van der Ree zal zijn taken over gaan nemen.

Foto’s Mark Koenraadt

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant