woensdag 22 juni 2016, 12:00

Kijkdoosexpositie van Mieke Peperkamp

STEENBERGEN – In de etalage van de voormalige lunchroom van de Hema in de Kleine Kerkstraat zijn tot half augustus kunstwerken te zien van Mieke Peperkamp. Dit is alweer de 45ste expositie volgens de ‘kijkdoos’-formule van Kunstforum Steenbergen.

Mieke Peperkamp is Zaanse van geboorte, maar woont nu op de Welberg. De kunstenares is onder meer geschoold in Tromp L’oeil (Maria Spaargaren, Haarlem) en in klassiek fijn schilderen op paneel (Paul Jaarsma, Alkmaar).

De kunstenares heeft een voorkeur voor het werken met olieverf en pastelpotloden of -krijt. Voor wandschilderingen gebruikt zij daarnaast ook acrylverf. De fijnschildertechniek die zij beheerst, geeft een mooie gelaagdheid, met name aan portretten. Op de panelen wordt eerst een ‘onderschildering’ in bruine en witte tinten aangebracht, die vervolgens met vele lagen dunne kleuroplossingen worden aangevuld.

Mieke Peperkamp schildert veel verschillende onderwerpen, zoals mensen, dieren, bloemen en landschappen, met hier en daar een grapje, om het boeiend te houden.

Uit de Steenbergse Courant