maandag 4 juli 2016, 14:00

Gemeente nu ook via WhatsApp bereikbaar

STEENBERGEN – Ter uitbreiding van de bestaande communicatiekanalen en verdere verbetering van de dienstverlening t.b.v. haar inwoners, is de Gemeente Steenbergen met ingang van vandaag ook via WhatsApp bereikbaar. Wethouder Petra Lepolder zette de nieuwe service vanmorgen in gang door het eerste appje te versturen naar het hiervoor ingestelde telefoonnummer 06-12692399.

,,Vroeger had je eerst de postduif, toen de koerier, vervolgens kwamen de telefoon en de fax, en weer later de mobiele telefoon en de mogelijkheid om te sms’en. Dankzij de komst van smartphones zijn de communicatiemogelijkheden nóg verder uitgebreid en telt Nederland inmiddels 9,8 miljoen WhatsApp-gebruikers. Dat is een heel groot deel van de actieve bevolking, dus waarom zou je dit laagdrempelige kanaal ook als gemeente niet benutten?’’, stelde Lepolder bij de lancering.

,,Voordeel is ook dat men met het stellen van een vraag nooit hoeft te wachten, dat kan dag en nacht.’’ Antwoord wordt er, voor alle duidelijkheid, alleen gegeven tijdens de kantooruren van het gemeentehuis, waarbij het streven is om uiterlijk binnen 24 uur te reageren.  

Via het nieuwe WhatsApp-nummer kunnen burgers alle denkbare vragen stellen over de dienstverlening van de gemeente in de meest brede zin. Mocht het zo zijn dat een vraag een andere (overheids)instantie betreft, dan wordt die doorgespeeld of de afzender krijgt te horen waar men terecht kan.

,,We verwachten vooral dat deze werkwijze minder telefonische vragen zal opleveren. Het zijn dan ook onze telefonisten en medewerkers van de centrale balie die getraind zijn om op de WhatsApp-berichten te reageren,’’ aldus Lepolder. Daarnaast wordt hard gewerkt aan het verbeteren van de informatievoorziening op de gemeentelijke website en komend najaar volgt er ook nog een speciale dienstverlenings-applicatie. 

Uit de Steenbergse Courant