vrijdag 8 juli 2016, 12:00

Vier dagen Steenbergse kermis

STEENBERGEN – Met als nieuwste attractie de Virtual World begint vandaag de Steenbergse kermis. Wethouder Marijke Vos en clown Desalles verrichten vanmiddag omstreeks 15.45 uur de officiële opening bij de Polyp op de Westdam, waar maar liefst 250 vrijkaartjes worden uitgedeeld voor verschillende attracties, zoals diezelfde Polyp, de botsauto’s, de Swing Bob, de Para Jump, de trampoline(s) en de rupsbaan.

In totaal zijn er dit jaar 24 attracties te vinden op de Markt en de Westdam, waaronder verder bijvoorbeeld de draaimolen, de Lucky Cranes, de Kamelenrace, het schuivenspel en de schiettent. Wie zin heeft in iets lekkers, kan onder meer terecht bij de oliebollen- en de snoepkraam.

Exploitant Jopie Oudsen, die de Steenbergse kermis organiseert, vertrouwt erop dat het een succesvol evenement wordt, zeker nu de schoolvakanties nog niet zijn begonnen, wat meestal wel het geval is in het tweede weekend van juli. ,,De weersverwachtingen zijn ook goed, dus wat willen we nog meer?’’

‘Het nieuwste van het nieuwste’

Blij is Oudsen bovendien met de komst van de Virtual World, van zijn neef Johan. In deze simulator worden verschillende 3D-films vertoond, waarbij het lijkt alsof de bezoekers zelf in een achtbaan of een vliegtuig zitten. ,,Compleet met licht- en luchteffecten en bewegingen, het nieuwste van het nieuwste op dit gebied,’’ aldus Johan Oudsen.

Loterij

Traditiegetrouw is er aan de kermis, die tot en met maandag duurt, ook weer een grote loterij verbonden, waarvoor alles bij elkaar 15.000 gratis loten worden uitgedeeld bij deelname aan diverse attracties. De trekkingen zijn maandag 11 juli om 19.00 uur en 20.30 uur bij de Polyp. Wie kans wil maken op één van de prijzen (reischeques van 450, 225 en 125 euro, X-Boards en grote pluche beren) moet de kanskaart(en) volledig invullen, deponeren in de daarvoor bestemde bus bij de oliebollenkraam, én aanwezig zijn bij de trekking.

Uit de Steenbergse Courant