Afbeelding
zaterdag 9 juli 2016, 08:30

Kermis komt goed uit de startblokken

STEENBERGEN – Staand voor de Polyp op de Westdam verrichtten clown Desalles en wethouder Marijke Vos gistermiddag de opening van de Steenbergse kermis. Zoals gebruikelijk werden bij de opening 250 vrijkaartjes uitgedeeld voor verschillende attracties, hetgeen tot hectische taferelen leidde doordat tientallen kinderen uit alle macht probeerden de felbegeerde muntjes te bemachtigen.

Al vroeg in de middag konden de kermisexploitanten op grote belangstelling rekenen van de plaatselijke jeugd. Direct na de opening haastten de enthousiaste jongelingen zich naar een van de 24 attracties die de kermis dit jaar telt, waaronder als noviteit voor Steenbergen de ‘Virtual World’.  

Terwijl de ‘waaghalzen’ zich naar hartelust vermaakten in deze 3D-filmsimulator, de Swing Bob, de Polyp en de Parajump, lieten andere kinderen hun geld liever rollen bij de Lucky Cranes, de kamelenrace of het schuivenspel.

Ook de rups, de draaimolen en de botsautootjes maakten meteen de nodige rondjes, clown Desalles zorgde vooral bij de allerkleinsten voor lachende gezichten, en wie zin had in iets lekkers, kon zich tegoed doen aan één van de vele lekkernijen uit de snoep- of de oliebollenkraam. De kermis duurt nog t/m komende maandag.

Foto’s Stanley van Aken©KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant