Afbeelding
zaterdag 9 juli 2016, 13:30

Spetterend strandfeest voor leerlingen Pius X

WELBERG – Beachvolleyballen, surfen en barbecueën. Geen gebruikelijke activiteiten voor op het schoolplein. Tenzij je op basisschool Pius X op de Welberg zit en een kaartje had voor de beach party die er gisteravond werd gehouden. Alle kinderen van de school genoten van een strandfeest dat tot in de puntjes toe verzorgd was door de oudervereniging van de school.

Het was een feest dat de kinderen van de Pius X in ieder opzicht echt verdiend hadden. In maart van dit jaar organiseerde de oudervereniging restaurant D’Eeterij op school waar de kinderen alle horeca-taken voor hun rekening namen. Dat leverde een fraai bedrag van 450 euro waarmee de actieve ouders een weergaloze avond wegzetten.

Laag zand

Niet alleen was het hele schoolplein in tropische sferen gebracht,  ook waren er tal van activiteiten bedacht die maakten dat de jeugd zich geen moment hoefde te vervelen. De helft van het schoolplein was zelfs voorzien van een laag zand zodat de beachvolleyballers het echte strandgevoel konden beleven.

De bekende mechanische stier was vervangen voor een surfboard waar de toekomstige surfboys en –girls hun ‘skills’ konden perfectioneren. Het buikglijden bij de wipe-out baan was een groot succes dankzij de perfecte combinatie van water en groene zeep .

Wie hete feesten even moe was kon bij het kampvuur in de ‘chillzone’ rustig een professioneel geroosterd hamburgertje van de barbecue verorberen. Overigens gecombineerd met een gezonde fruitsalade, dus verantwoord.

Tattoo

Ook het creatieve kind kwam niks tekort. Het kon een workshop ‘Dromenvanger Ibizia-stijl’ volgen of een artistieke tattoo laten plaatsen. Zo waren er nog vele andere bezigheden, hoewel de grote zandbak die het jaartje rond toegankelijk is, ook nu weer favoriet bleek. Dit alles gebeurde met de muzikale omlijsting van d.j. Sam die zijn stijl moeiteloos aanpaste aan de stemming van de avond.

Rond de klok van negen gingen alle feestbeesten moe maar zeer voldaan naar huis. Voor de vrijwilligers die het allemaal bedacht hadden, lagen er toen nog een paar uurtjes opruimwerk voor de boeg. “Maar,” zo verzekerde één van hen, “het was de moeite meer dan waard.”

Foto’s: Dasja Abresch©Steenbergse Courant

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant